29. obletnica KC Pekarna [2. del]

Obletnico zasedbe Kulturnega centra Pekarna vsako leto obeležujemo v juniju. Za nami je pestro, raznovrstno in uspešno praznovanje, pred nami pa še drugi del. 

Slogan letošnje obletnice je identičen, kot je bil slogan protestnega koncerta Hasta la victoria siempre - "PROTI MAČEHOVSKEMU ODNOSU MESTNIH OBLASTI DO ALTERNATIVNE KULTURE". Zgodil se je jeseni 1993 na Trgu svobode še pred zasedbo Pekarne in za pridobitev prostorov, kjer lahko delujejo neformalne skupine, angažirane_i posameznice_ki in nevladne organizacije v Mariboru. 30 let po protestnem koncertu se situacija ni niti malo spremenila, vedno znova se soočamo s tem istim mačehovskim odnosom, Pekarna pa je ves čas eksistencionalno ogrožena, na udaru in pod pritiski mestnih oblasti. Pekarna ostaja in vztraja ter na to letos opozarja tudi v centru mesta.

30 let po protestnem koncertu “Hasta la victoria siempre” ta dogodek s pekarniškimi in prijateljskimi bendi ter predstavitvijo aktivnosti v Pekarni, obeležujemo še na licu mesta, 15. septembra na Trgu svobode , nadaljujemo v dvorani Gusaf ter še en dan kasneje s piknikom, druženjem glasbo in zabavo v Pekarni. 


Vstop je na vse dogodke razen Trance Only Dark Forest Magic PROST. 


* Območje nekdanje vojaške pekarne je že vse od leta 1994 prostor ustvarjanja, povezovanja in delovanja mnogih. Ne gre zgolj za prostor kulturnih vsebin, ki jih obiskovalci konzumirajo vsake toliko, ampak pomembno samoniklo prizorišče, gre za bogat in kompleksen preplet kulturnih, mladinskih, družbenih, socialnih in športnih vsebin, globoko vpetih v sosesko. V 29-ih letih obstoja smo doživeli vzpone in padce – tako kot vsaka skupnost, ki ustvarja, proizvaja, vzgaja in spodbuja ter se hkrati upira neusmiljenemu pohodu kapitalizma.

 

PETEK, 15. 9. 2023

15.00 - 22.00 / Trg svobode 

Blutwurst

NEA boi nula

Decatholicize

Dežurni krivci

Haloban

Siti Hlapci


22.00 naprej / Vrt & Dvorana Gustaf
POST-COOL DJ Grizli b2b Crni Balkanac

SOBOTA, 16. 9. 2023 

15.00 naprej / Park KC Pekarna
piknik, pasji dan in Trance only za otroke (Panchakshara, Bang Bangal) 

22.00 naprej / Dvorana Gustaf
Trance Only Dark Forest Magic (Panchakshara, Bang Bangal, FOBI, Mada Poka)

22.00 naprej / MC Pekarna
peKARAOKE

Projekt Od punka do funka je podprt s strani Ministrstva Republike Slovenije za kulturo